Kedves Diákok, Szülők!

Amennyiben iskolánk digitális tanrendre tér át. Ügyintézés: e-mail-ben (apaczai.kozepiskola@reformatus.hu) Ügyelet minden szerdán 9 és 12 óra között.

Tanáraink a digitális tanrend alatt, a Google Tanterem (Google Classroom) alkalmazást használják mint egységes kezelői felületet.

Ezen a felületen teszik közzé a feladatokat, hirdetik meg online óráikat, valamint készítenek teszteket. A Google Tanterem használata igen egyszerű, ugyanis minden platformon elérhető hozzá kliens alkalmazás. A feladatok megtekinthetőek asztali számítógépen, tableten és okostelefonon is.

Jelenleg az előkészületek fázisában vagyunk, ám érdemes már most felkészülni, hogy ne érjen váratlanul bennünket egy esetleges átállás.

A Tanterem alkalmazás a fájlokat és feladatokat a Google Drive részében fogja tárolni, ezért fontos a megfelelő tárhelygazdálkodás ugyanis mindössze 15GB áll ingyenesen a diákok rendelkezésére. Ebből kifolyólag kérünk MINDEN DIÁKOT, hogy hozzon létre egy új e-mail címet amellyel a tanterem alkalmazást használni tudja akadálymentesen. Fontos, hogy minden diák egységesen a következő leírásnak megfelelően készítse el a fiókját:

apaczai.vezeteknevkeresztnev@gmail.com

Kiss István e-mail címe így kell, hogy kinézzen:
apaczai.kissistvan@gmail.com

Az adatok megadásánál fontos, hogy a saját nevünket adjuk meg, ugyanis ennek hiányában a tanárok nem tudják beazonosítani a diákokat. Biztonsági e-mail címnek javasolt egy gyakran nézett, most is használatban lévő címet adni, hogy egy jelszóvesztésnél ténylegesen segítségül szolgáljon. Tanáraink hasonló módszer alapján hozzák létre e-mail címüket, így a kapcsolat is könnyen felvehető velük.

A Google Tanterem használatával kapcsolatban videókat helyezünk el weblapunkon, aminek segítségével igyekszünk megkönnyíteni a használatot.

A Google Tanterem a központi felületünk lesz amennyiben szükség lesz rá, de a tanárok a Diákokkal egyeztetve egyéb platformokat is használhatnak kommunikációra pl.: Zoom, Discord, Viber, Facebook, Google Meet stb. FONTOS azonban, hogy minden általunk használt felület jogtiszta és ingyenes!

A Google Tanterem kurzusaira a feliratkozás szeptember első felében meg kell hogy történjen. A kurzuskódokat osztályokra bontva hamarosan megtalálják a honlapunkon a Digitális oktatás/Kurzuskódok menüpontban.

Amennyiben bármilyen technikai kérdés merül fel a használattal, e-mail létrehozással, kurzus feliratkozással kapcsolatban, úgy várjuk kérdéseiket az informatika@apaczaikozepiskola.hu címre.

Köszönettel:

Az Apáczai csapata