Szakközépiskola

Pincér

A pincér a különböző egységekben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon végzi az udvarias és szakszerű felszolgálás előírásai szerint. Fogadja a vendégeket, ételeket, italokat szolgál fel.

Szakács

A szakács feladata a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára.

A szakmai és vizsgakövetelményeket itt találja

Cukrász

A cukrász a higiéniai és munkavédelmi előírások betartása mellett cukrászsüteményeket, fagylaltokat, és más hidegcukrászati készítményeket állít elő, figyelemmel azok ízbeli változatosságára, esztétikai megjelenítésére, a vásárlási és megrendelési igényekre.

A szakmai és vizsgakövetelményeket itt találja

Eladó

Az eladó a kereskedelmi egységekben kiszolgálja és tájékoztatja a vásárlókat. Az eladásra kerülő áruk átvételével, raktározásával, állagmegóvásával, eladótéri kihelyezésével, értékesítésével kapcsolatos feladatokat lát el.

Szakközépiskola 12-13. – érettségire felkészítő évfolyamára

A képzés célja az érettségi vizsgára való felkészítés nappali tagozaton.
A képzési idő 2 év, csak közismereti oktatás folyik.
A képzés teljesen ingyenes.
Megszerezhető végzettség: érettségi bizonyítvány.
Érettségi vizsgát csak 4 kötelező tantárgyból kell tenni, az 5. tantárgyat a már meglévő szakmai végzettség váltja ki.
Felvételi nincs.