Szakgimnázium

Kereskedelem ágazat – Kereskedő

A kereskedő irányítja, szervezi és ellenőrzi a kereskedelmi egység szabályszerű működését. Vállalkozást hozhat létre / szüntethet meg, gazdálkodást folytathat. Marketing tevékenységet, piackutatást végez, felméri és elemzi a piaci környezetet. 

Vendéglátóipar ágazat – Vendéglátásszervező

A vendéglátásszervező a vendéglátásban vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatokat ellátó szakember. A vendéglátó vállalkozások üzemeltetéséhez szükséges tervezői, vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatokat lát el. A vendéglátó egységekben végzi, irányítja, szervezi, ellenőrzi az árubeszerzést, a raktározást, a termelési, az értékesítési és szolgáltatási tevékenységeket.

Informatika ágazat – Gazdasági informatikus

A gazdasági informatikus általános feladata a gazdasági, statisztikai, tervezési és számviteli információk gyűjtése, a vezetői és a felhasználói igények kielégítésére alkalmas adatbázisban történő tárolása és menedzselése, valamint a gazdasági feladatokat ellátó integrált vállalatirányítási információs rendszerek kezelése.

A szakmai és vizsgakövetelményeket itt találja.

Ügyvitel ágazat – Irodai titkár

Az irodai titkár számítógép-kezelési és szövegszerkesztési, gépírási, titkári, gazdasági, jogi, vállalkozási, kommunikációs és protokollismeretek, valamint idegennyelvtudás birtokában hivatalokban, intézményekben, hazai és külföldi érdekeltségű szervezeteknél ügyintézői és titkári feladatokat lát el.

A szakmai és vizsgakövetelményeket itt találja.

Szépészet ágazat – Fodrász

A fodrász a vendégek haját mossa, női-, férfi-, és gyermek hajvágást végez, a hajat színezi, festi, melírozza, szárítja, egyenesíti vagy hullámosítja, fésüli, feltűzi, hajbetétet alkalmaz. Férfi arcot borotvál. Hajmunkát végez.

A szakmai és vizsgakövetelményeket itt találja.

Egészségügy ágazat – Gyakorló ápoló

A gyakorló ápoló munkáját az egészségügyi ellátórendszer területein az ellátó csapat tagjaként végzi. A gyakorló ápoló felelősen vesz részt az egészségügyi ellátás megelőző–, gyógyító–, gondozó– és rehabilitációs folyamataiban.

Közlekedés, szállítmányozás és logisztika – Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző

A logisztikai és szállítmányozási ügyintéző feladata a logisztikai tevékenységek tervezése, lebonyolítása, a logisztikai rendszerrel kapcsolatos vezetői munka támogatása, valamint a szállítmányozási tevékenységgel kapcsolatban kiválasztani az áru továbbításához legalkalmasabb fuvarozási módot, szükség szerint megtervezni az útvonalat.