Kereskedő

  ◦ Nappali vagy esti tagozaton
  ◦ Diákigazolvány kérhető
  ◦ Teljesen ingyenes szakmai képzés
  ◦ Második szakmaként is ingyenes
  ◦ Szakirányú felsőoktatási továbbtanulás esetén pluszpont
  ◦ A képzési idő: 
    ▪ kereskedelem ágazaton végzettek számára 1 tanév
    ▪ gimnáziumi érettségivel, vagy nem kereskedelem ágazati érettségi bizonyítvánnyal rendelkezőknek 2 tanév

A kereskedő szakképzettség megszerzésével a jelölt képes lesz üzletet, vagy áruházi részleget irányítani, vagy akár saját vállalkozást, üzletet létrehozni, működtetni. Kereskedőként ért majd a gazdálkodáshoz, marketinghez, vállalkozási ügyek intézéséhez, valamint jogi kérdésekben is képes lesz eligazodni, és ismerni fogja az árukat, amelyeket forgalmaz. A képzés elméleti és gyakorlati foglalkozásokból áll.
Intézményünkben a gyakorlati tudás elsajátítását, a kor technikai elvárásainak megfelelő kereskedelmi kabinet szolgálja. Összefüggő szakmai gyakorlati foglalkozásokon a kisebb kereskedelmi egységektől a nagy áruházláncokig terjedően vesznek részt a tanulók.
Kiemelt partnereink: Reál Élelmiszer Kft., Auchan, Tesco, Spar
Tantárgyak: Vállalkozástan és vállalkozási gyakorlat, Kereskedelmi gazdaságtan és gyakorlata, Kereskedelmi ismeretek és kereskedelmi gyakorlat, Eladástan és eladási gyakorlat, Marketing és marketing a gyakorlatban, Ügyvitel és levelezés, Élelmiszer-, vegyi áru -, ruházat-, bútor-, műszaki cikk-, iparcikk áruismeret. A végzettség birtokában: kisebb üzletekben, áruházakban, bevásárlóközpontokban, értékesítési területen, nagykereskedésekben könnyen el lehet helyezkedni. Amennyiben a tanuló vállalkozóként szeretne tevékenykedni, szintén jó választás a kereskedő szakma elsajátítása.